kamerplanten

KAMERPLANTEN.

BLIJ MET GROEN


Kamerplanten. (informatie)


Kamerplantenfamilies.


Plantenfamilies zijn groepen van planten die aan elkaar verwant zijn. Ook kamerplanten zijn dus in te delen in plantenfamilies. Hier vind je een overzicht van alle kamerplantenfamilies. Iedere familie wordt beschreven en geeft een overzicht van de kamerplanten die daarbij horen. Je vindt hier onder andere alle palmen, varens en vetplanten overzichtelijk bij elkaar.


Aronskelken

Aronskelken karakterisen zich door hun kenmerkende bloeiwijze. Ze bloeien allen door een kolf met daaromheen een schutblad (spatha). Er zijn vele verschillende soorten aronskelken die zeer geschikt zijn als kamerplanten. Er zijn klimmende soorten, grote en kleinblijvende.Morbi Sollicitudin


Bromelia’s

Bromelia’s zijn vaak epifitische planten. Dit betekent dat ze op of aan andere bomen groeien. Daar vangen ze regenwater op om in hun voedselbehoefte te voorzien. Dit regenwater loopt via de bladeren naar het centrum van de plant, waar het in de kelk of tussen de bladeren blijft staan. Geef een bromelia daarom gerust water in het hart van de plant, maar sla de potkluit niet over, ook deze moet vochtig zijn. De meeste bromelia’s vormen kindplantjes aan de voet van de plant, waarna de moederplant afsterft. Er zijn vele verschillende bromelia soorten met prachtige bloemen in tal van kleuren en vormen die allen zeer geschikt zijn als kamerplant.


Dracaena’s

Dracaena’s zijn zeer decoratieve, sterke en gemakkelijke kamerplanten. Ze kunnen tegen zowel de zon als de schaduw en zijn bijna niet dood te krijgen. Grote exemplaren worden veel toegepast in kantooromgevingen, maar ook in de huiskamer misstaan deze kamerplanten niet. Er zijn vele soorten, waarvan de meesten zich kenmerken door kale stammen waarop de bladrozetten groeien.


Ficussen

Ficussen zijn zeer populaire kamerplanten. Er zijn vele verschillende soorten, waarvan sommige reusachtig en andere kleinblijvend. Ze behoort tot de vijgachtigen. Jonge planten groeien in het oerwoud vaak liaanachtig, waarbij ze met weinig licht genoegen nemen totdat ze hoog boven de boomtoppen van het oerwoud uitstijgen. Het is onder andere deze lage behoefte aan licht die de ficus als kamerplant zo populair maakt.


Orchideeen

De orchidee is de grootste plantenfamilie van allemaal. Ze hebben ongeveer 750 geslachten waaronder 25.000 soorten over de hele wereld verspreid. Er zijn orchideeen die epifytisch groeien op bomen, maar ook soorten die op de grond wortelen en daar groeien. Bijna alle orchideeen hebben behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, maar tegenwoordig zijn er vele soorten die door kwekers geschikt gemaakt zijn voor de huiskamer. Ze zijn dan ook een prima kamerplant en ze bloeien met prachtige bloemen die in vele verschilende kleuren en vormen verkrijgbaar zijn.


Palmen

Palmen bestaan uit een bladerdek op een enkele stam. Kleine palmen groeien altijd eerst in de breedte, voordat deze de hoogte in gaan. Ze bestaan uit een enkele groeipunt op een stam, hebben geen bast, vertakken zich niet en zijn dan ook geen bomen. Veel palmen zijn zeer geschikt als kamerplant omdat ze in oerwouden vaak onder het bladerdek groeien en daardoor redelijk goed bestand zijn tegen schaduw. Dat gecombineerd met het feit dat veel palmen een lage luchtvochtigheid accepteren maakt ze als kamerplant zeer geliefd.


Cactussen

Er zijn vele honderden soorten cactussen. Bijna alle cactussen hebben doornen om zich te beschermen tegen het aanvreten door dieren, de zon (UV-straling) en droge wind. Cactussen zijn bijna allemaal woestijnplanten en kunnen goed tegen hitte, droogte en felle zon. Door deze eigenschappen zijn cactussen geliefde kamerplanten. Bijna alle cactussen komen voor in Midden- en Zuid-Amerika.


bron: Hortuz is de online kamerplanten encyclopedie met de meest voorkomende binnenplanten overzichtelijk bij elkaar. Copyrights @ All rights reserved /  "Blij met Groen".

  Tel.0255 - 754 595 / 06-37645550  KVK nr. 58624945 ,BTW  nr. NL091845610B01, Banknr.IBAN  NL63 KNAB 07.666.349.73